Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/akkuzhu1/public_html/system/database/mysql.php on line 6
Akkumulátor élettartamának növelése

Akkumulátor élettartamának növelése

Az akkumulátor élettartamát két egyszerű ellenőrzéssel lehet meghosszabbítani.

Ezt a két egyszerű lépést célszerű havonta elvégezni.Az első az akkumulátor folyadékszintjének ellenőrzése. Az elektrolit szintje akkor megfelelő, ha épp ellepi az akkumulátor celláit. Ha nem éri el, akkor töltse fel desztillált vízzel. Az akkumulátor tetején található kupakok lecsavarása után (teljesen zárt akkumulátoroknál ez nincs) látható és feltölthető a folyadék. A kupakok közepén van egy kis szellőző nyílás, azt takarítsa ki egy tűvel, ha elvan tömődve.

A másik ellenőrzés amit el kell végeznünk az akkumulátor élettartamának megnövelése érdekében, az akku saruk ellenőrzése. Ez azért is fontos, mert a laza, korrodált akku saru esetén egyrészt nem kap az autó elegendő energiát, másrészt pedig a generátor sem bírja visszatölteni az akkumulátorba az elhasznált energiát. Drótkefével finoman tisztítsa meg az akkumulátor és a kábel saruit, majd húzza meg erősen a sarun lévő csavarokat.

 

Minden jog fenntartva: Akku-Expressz Kft.